MY ENGLISH BLOG

neljapäev, juuni 7

Sander 5


Maikuu sünnipäevade ja piduderalli lõpetab meil igal aastal Sandri sünnipäev. Ja nagu kompenseerimaks seda, et Sander peab oma sünnipäeva nii kaua ootama, puhkevad just tema sünnipäevaks õide kõik puud ja põõsad. Ma ei väsi imetlemast ja imestamast :) Ei ole olemas ilusamat aega!


Sõbrad ja pereliikmed teavad juba, et mai viimasel nädalavahetusel toimub meil suur sünnipäev. Vahel on see olnud ainult Sandri sünnipäev, sest Maibriti oma oleme jõudnud juba mai jooksul mitu korda ja mitmes ringis tähistada, enamasti on see aga Maibriti ja Sandri ühine pidu. Kuna Sandril lasteaias veel suuri sõpru pole, siis temal eraldi lastepidu pole ka olnud. Sellel aastal juhtus küll nii, et just Sandri õigel sünnipäeval läksid nad lasteaiaga piknikule :)

Maibrit ja Anetta


Sellel aastal vedas meil tohutult ka ilmaga. Kui ma oleks saanud vabalt valida, ehk oleksin siis isegi sünnipäeva juuni esimestel päevadel korraldanud, aga kuna need päevad olid juba igasugu muude üritustega sisustatud, siis jäi peo pidamiseks 27. mai, mil oli lihtsalt imeline ilm. Vedas! Sest 2. juunil sai ikka kinnaste ja mütsiga õues oldud:)

Kui läheduses on turnimist võimaldav puu, siis võib kindel olla, et meie lapsed on puu otsas.


Sander sai meil juba viieseks, kuigi minule tundub ta ikka veel selline pisike :) Ta tahab ju ikka igal võimalusel kaissu pugeda ja päevas lugematuid kordi kallistada :) Kui ta saaks ise valida, siis parema meelega oleks ta kodus, kui lasteaias ja parem, kui Maibrit siis ka koos temaga oleks. Sest ilma Maibritita ei oska Sander vahest kohe üldse olla. Nemad on kogu aeg ninapidi koos ja enamus ajast väga sõbralikult ja üksmeelselt. Mul on selle üle muidugi väga hea meel, sest head suhted õdede-vendade vahel kuluvad elus marjaks ära. Olgu sul sõpru palju tahes, oma õde või vend, kellega maailmaasju arutada ning kellele helistada, kui elus tähtsaid asju juhtub või niisama rääkida on vaja, on midagi muud:)


Maibriti puu, mis talle kahe aastaseks saamise puhul kingiti.


Ilmselt seetõttu, et Sander rõõmsalt kõikides Maibriti ettevõtmistes  kaasa lööb, jääb tal kohati puudu enesekindlusest ja pealehakkamisest. Ta ikka nagu ei taha iseennast usaldada, ja "ma ei oska" tuleb jälle kasutusele. Eks ma siis üritan lasta tal võimalikult palju ise teha, ja pean ikka jälle end tagasi tõmbama, et mitte jälle minna talle mahla valama või lukku kinni tõmbama. See vist on see teise lapse sündroom, et kipud teda justkui kogu aeg aitama, kui esimene laps pidu juba siis suureks saama, kui teine sündis.



Sander on meil selles mõttes väga mehelik, et kõik mis puudutab niinimetatud meestetöid, läheb talle väga peale, samas koristamisest ja muust taolisest püüab ta võimalusel kõrvale hiilida. Söögitemine paelub teda siiski ka. Tema tegutsemiskiirus ja -tahe sõltuvad väga palju ka sellest, kui motiveeritud ta on. Kui on vaja lasteaeda minna, siis ta võib ennast pool tundi riidesse panna, kui aga on vaja ruttu õue saada, sest traktor tuli issi autot lumest väja tõmbama, siis saab ta riidesse mõne minutiga.
Kui Maibrit on meil selline paikene, siis Sander näitab ka iseloomu ja vahel peab ta ikka minema magamistuppa järele mõtlema, et mis asi see oligi, mis nii hirmsasti jonnima ajas.
Kui ma aga teisi lapsi vaatan, siis Sander tundub üsna rahulik ja sõnakuulelik olema. Ta võib ikka pikaks ajaks süveneda oma mängu või töösse. Joonistamine teda vastupidiselt õele peaaegu üldse ei huvita, põhilisteks mängudeks on ikka automängud ja legod. Kõige rohkem meeldib Sandrile aga issiga koos murutraktoriga sõita ja issi toimetamistes ninapidi juures olla. Tasakaalustuseks peab ta aga väga lugu pehmetest mänguasjadest ja koos autoga võtab ta kindlasti kaissu ka mõne pisikese loomakese. Ja just sellised pisikesed loomakesed, mis peo sisse mahuvad, meeldivad talle kõige rohkem.
Sander on ka suur Minni sõber. Kui Minni meile tuli, siis ta aina käis koera kallistamas. Seda teeb ta jätkuvalt :)
Palju õnne, kallis Sander!

Inno on Sandri suur lemmik. 
Dress code :) Täitsa juhuslikult.

Kass Arturi kook ja võrkkiik - mõnus!
Tundub, et ka Minni peab Kass Arturi koogist lugu :)


12 kommentaari:

Suvi ütles ...

Palju, palju õnne Sandrile! Hämmastav kui sarnased nad meie väikese poisiga on, vahe oli ainult joonistamises, meie 5 aastane joonistab palju. Muidu nagu oleks enda lapse kohta lugenud :)

Karita ütles ...

Tere. Palju rõõmu Teie perele. Alati vahva lugeda tegemiste kohta ja pildi on ka alati nii helged. Lisaks tahtsin uurida, mis puuga võiks tegemist olla, see, mis Maibritile kingiti - see ilus roosakas? Tahaks omale ka jubedasti juba mõnda aega, aga ei ole teadnud, mis nime järgi otsida :)
Päikest!

KK ütles ...

Õnnitlused!
Kevad-suvine aastaaeg on ikka nii ilus.

lilleliis ütles ...

Palju õnne kogu teie perele!

Sirliiz ütles ...

Palju õnne Sandrile! Juba 5 aastane, uskumatu!
Aeg sündimiseks on tõesti imeline, olen täitsa nõus ;)

Rael. ütles ...

Pole jõudnud neiule veel sünnipäevaks õnne soovida, kui juba on Sandri sünnipäev. Paistab, et teil on tõeline sünnipäevaralli.

Palju õnne siis tagant järgi ja kohe järgmisteks ette ära ka.

Nii mõnus, et tüdrukud on selles vanuses ikka seeliku ja kleidiga peol.

Krentu ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Krentu ütles ...

Aitäh Suvi! Nii lahe, et meil poisid sarnased :)
Potsataja - tänan! Õunapuu lipik on meil kadunud, aga arvan, et tegu on kas Royaltyga http://www.nurgapuukool.ee/index.php?id=96&sid=794&tid=1 või Makowieckiga http://www.nurgapuukool.ee/index.php?id=96&sid=789&tid=1. Kaldun pigem esimese variandi poole, sest teine on pisut heledam.
KK - aitäh!
Lilleliis - tänan!
Sirliiz - aitäh! Mul oligi tookord hea meel, kui Sa teatasid, et mai lõpus on Luisa tähtaeg, sest see aeg on ilus!
Rael - aitäh! Meil on lisaks ka mõlema vanaema sünnipäev, ühel üks päev enne Maibritti, teisel Maibritiga samal päeval. Lisaks emadepäev kohe seal otsas või vahel samal päeval kellegagi. Nii et paras logistiline ülesanne :) Ja kleiti tahab Maibrit kogu aeg selga panna, see on tore :)

Inga ütles ...

Palju-palju õnne teile!
Toomas nii ootab oma sünnipäeva - tõmbame aga kalendris päevi maha, et millal kord:)
Mistõttu on nii meeleolukas teie õuepeo pilte vaadata!
Ikka mõnusat kasvamist teie lastele!

Ruta ütles ...

Oh, ma vaatan alati, et teil on ikka unelmate kodu. Õhkan ja imetlen iga kord, kui pilte vaatan. Ja lastest on alati vahva lugeda, sest mul kasvab kodus samasugune komplekt - vanem õde ja noorem vend. Kuigi veidike nooremad mõlemad. Ma mõtlen alati, et kuigi me pole kunagi kohtunud, siis ometigi mulle tundub nagu oleks ammused sõbrad - ma ikka elan kaasa teie tegemistele ja juhtumistele. Palju õnne sünnipäevalistele veel tagantjärgi ja kõike paremat!

Katariina ütles ...

Palju õnne Sandrile ja tema vanematele! Ja eelmisi korrates - teil on lihtsalt imeilus! I-me-i-lus! Ja see roosa Maibriti puu on nagu muinasjutust.
Iga kord Haapsallu sõites tulete te korraks ristmikul meelde :)

Krentu ütles ...

Aitäh, Inga!
Aitäh, Ruta:)
Aitäh, Katariina! Minul on käib jälle alati väike jõnks südamest läbi, kui Sina Haapsalut mainid, sest Haapsalu on ju nüüd ka minu linn, missest, et ma seal jätkuvalt ära eksin (need viigid ajavad mind lihtsalt nii segadusse...).